Oplichter doet zich voor als Autoriteit Persoonsgegevens en deelt boetes uit

Oplichter doet zich voor als Autoriteit Persoonsgegevens en deelt boetes uit

De AP waarschuwt in een nieuwsbericht van vandaag dat er een oplichter actief is die zich voordoet als een medeweker van de Autoriteit Persoonsgegevens, en boetes uitdeelt voor het niet voldoen aan de AVG regels.

Deze oplichter zou bedrijven opbellen met de mededeling dat hun website niet aan de AVG regels voldoet. De bedrijven moeten zo spoedig mogelijk een boete ter hoogte van rond de duizend euro overmaken.

De AP benadrukt dat er nooit zomaar boetes worden uitgedeeld, zonder voorafgaand onderzoek door de AP. Wees dus gewaarschuwd en ga hier niet op in. Mocht u gebeld worden, geef dit dan door aan de AP (088-1805250).

Los hiervan staat natuurlijk dat u wel verplicht bent te voldoen aan deze wetgeving. Het is bekend dat veel bedrijven nog niet klaar zijn, of er zelfs nog helemaal niet mee begonnen zijn. De AP heeft aangegeven geen coulance te tonen wanneer een bedrijf nog helemaal niets heeft gedaan. Wees dus verstandig en ga ermee aan de slag. Voor de kleinere ondernemingen hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Onze website in combinatie met het doehetzelf-pakket helpt u hierbij.

Bent u nog niet klaar voor de AVG? Bestel dan snel ons doehetzelf-pakket: functioneel, praktisch en betaalbaar

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.